Positief

Plezier

Creatief

Kleurrijk

Bloembollen planten? Lees hier wanneer en hoe!

Bloembollen planten? Lees hier wanneer en hoe!

21 Juli 2017 Door: Florient

Bloembollen te planten: wanneer, hoe en waar?

Het is zo mooi, bloembollen die in de lente en de zomer hun kop opsteken en de mooiste kleuren in je tuin brengen. Wil je in zowel de lente als de zomer van deze kleur- en geurenpracht genieten, dan zul je er wel op tijd bij moeten zijn. De lentebloeiers dienen al in de herfst geplant te worden. Zomerbloeiers kunnen iets langer wachten. In dit blog zullen wij je precies vertellen wat de beste tijd is om bloembollen te planten en hoe je dat het beste kunt doen. Dat wordt genieten van deze mooie bloeiers!

Populairste bloembollen
Er zijn veel verschillende soorten bloembollen en -knollen. De meest populaire lentebloeiers zijn de tulp, krokus, hyacint en narcis. De meest bekende zomerbloeiers zijn de dahlia, gladiool, begonia, anemoon en ranonkel.

Wanneer welke bloembol planten

De bloembollen die in het voorjaar bloeien, kun je van september tot december planten. Het beste is dan, om ze voor de eerste nachtvorst in de grond te hebben. Als je de voorjaarsbloeiers dus in september plant, dan zit je eigenlijk altijd goed. De zomerbloeiers, ook wel knollen genoemd, kun je het beste in het voorjaar planten en dan wel na de laatste nachtvorst en tot uiterlijk eind mei.

Bloembollen: hoe en waar planten

Bloembollen zijn eigenlijk niet zo veeleisend. Je kunt ze op je terras in een bloembak planten, of in een border of lege plek in je tuin. De beste manier om de bloembollen te planten is als volgt:

  • Maak de aarde los en vul eventueel aan met potgrond.
  • Gebruik een bollenplanter, of maak een gat dat twee keer zo diep is als dat de bol hoog is. Begonia’s en dahlia’s moet je echter vlak onder de grond planten.
  • Leg de bloembol in het gat en vul het daarna met (pot)grond.
  • Geef de bloembollen water.

Een schema voor je bloembollen

In onderstaande schema’s is overzichtelijk gemaakt wanneer je welke bloembollen kunt planten en wanneer ze bloeien. Voor de lentebloeiers en de zomerbloeiers is een apart schema gemaakt.

Bloembollen planten tips

Je hebt vast wel een plekje in de tuin dat een beetje kaal is. Plant daar zowel lente- als zomerbloeiers en kijk daarbij in de schema’s hierboven wat de bloeitijden zijn. Mix verschillende bollen door elkaar heen en je kunt een groot deel van het jaar genieten van de meest prachtige kleuren en geuren van de bloemen die uit de bloembollen tevoorschijn komen!

Over Florient

Floriënt Express is de oudste online bloemenaanbieder in Nederland. Bij ons kun je eenvoudig online bloemen bestellen en laten bezorgen op ieder gewenst adres. Naast de meest prachtige boeketten, kun je ook andere leuke geschenken laten bezorgen.