Positief

Plezier

Creatief

Kleurrijk

Bloemen, een symbool voor nieuw leven

Bloemen, een symbool voor nieuw leven

4 Augustus 2017 Door: Florient

Welke bloemen bij een geboorte?

Een geboorte is een heel speciale gebeurtenis. Het is hard werken, maar met de mooiste beloning die er bestaat. Dat verdient een bloemetje, toch? Maar wat zijn nu mooie bloemen om te geven bij een geboorte? Zijn er bepaalde bloemen en kleuren met een speciale symboliek die bij een geboorte passen? Wij zoeken het voor je uit!

Kleur bloemen bij geboorte

Een algemene bloemenkleur die past bij een geboorte is de kleur wit. Wit staat voor nieuw leven, puurheid en natuurlijke liefde. Een prachtige bos bloemen waar de moeder van zal genieten tijdens de kraamtijd is bijvoorbeeld dit witte boeket. Wil je graag roze bloemen geven, omdat de kersverse ouders een meisje hebben gekregen? Dan is dit roze boeket perfect; een mooie bos bloemen met onder andere roze rozen, roze leeuwenbek en lelies. En voor de geboorte van een jongen kun je bijvoorbeeld kiezen voor een boeket met blauwtinten; prachtig!

Welke bloemsoorten bij geboorte

De bloemsoorten die passen bij een geboorte zijn onder andere rozen, lelies en germini’s. Natuurlijk zijn er nog veel meer soorten bloemen waarmee je een geboorte kunt vieren. Maar rozen staan nu eenmaal bekend als de bloem van de liefde. Met name de witte roos staat voor geboorte, een nieuw leven. Roze rozen staan dan weer voor zoete liefde en blijdschap. Daarnaast zijn lelies ook mooie geboortebloemen. Het zijn vrouwelijke bloemen die, net als rozen, staan voor liefde. Germini’s, oftewel gerbera’s, staan voor de woorden ‘met jou is alles mooier’. En een mooiere boodschap is er toch niet voor de kleine baby…

Geboorteboeket voor een meisje

Natuurlijk is het ook een leuk idee om een speciaal geboorteboeket te geven bij de geboorte van een meisje. Dan genieten niet alleen de ouders van je bos bloemen, maar ook de kleine meid zal verrast worden. Bij dit speciale roze geboorteboeket, dat bestaat uit roze, seizoensgebonden bloemen, zit ook een lieve Nijntjeknuffel.

Bloemen geboorte jongen

Ook voor de geboorte van een jongen is een speciaal geboorteboeket te bestellen. Dit boeket is een zacht boeket met paarse en blauwe bloemen en bevat onder andere Roosjes en Germini. Ook hier zit een Nijntjeknuffel bij en wel in de kleur blauw.

Over Florient

Floriënt Express is de oudste online bloemenaanbieder in Nederland. Bij ons kun je eenvoudig online bloemen bestellen en laten bezorgen op ieder gewenst adres. Naast de meest prachtige boeketten, kun je ook andere leuke geschenken laten bezorgen.