Positief

Plezier

Creatief

Kleurrijk

De bloementrends van 2017

De bloementrends van 2017

24 Mei 2017 Door: Florient

Bloementrends 2017

Zoals ook voor het interieur, worden ieder jaar door professionals nieuwe stijltrends geïntroduceerd op het gebied van groen en bloemen. Ook voor dit jaar zijn er verschillende stijlen samengesteld, vier maar liefst. Deze vier bloementrends passen bij het leven anno 2017. Iedere stijl omvat specifieke bloemen in bepaalde kleuren. In dit blog vertel ik je graag meer over de achtergrond en de inhoud van de vier stijltrends en laat je al een beetje van de sfeer proeven.

Balans

We hebben de laatste tijd veel te maken gehad met geweld in de wereld, waardoor de menselijke maat vertroebeld is geraakt. Verbinding met en begrip voor elkaar is soms ver te zoeken. Als reactie hierop willen we ons meer richten op kleine, vatbare zaken in plaats van te focussen op het grote. Door ongebruikelijke materialen met elkaar te combineren en ook door felle kleuren te mixen met romantische kleuren, wordt er harmonie gecreëerd.

Wat dit qua groen- en bloementrend met zich meebrengt, is dat romantische, vrouwelijke kleuren gecombineerd zijn met zakelijke, mannelijke kleuren. Om de juiste balans te krijgen, is het nodig dat de elegante bloemenvormen toegepast worden in de wat meer mannelijke kleuren en de strakke bloemenvormen de meer vrouwelijke kleuren krijgen. Combineer het 50 Tinten roze boeket met een strakke bloemenvaas of verdeel het lenteboeket vrolijk in verschillende soorten vaasjes.

Rebel

Deze bloemenstijl trend volgt uit deze drukke tijd die best wat spanningen met zich meebrengt. Mensen zoeken naar een uitlaatklep om zo even te ontsnappen aan alle verplichtingen en regels. Binnen deze stijltrend wordt dus vooral veel kleur, vrolijkheid en gekkigheid gebruikt. Groen mag op een grappige manier ingezet worden. Bekijk het eens op een andere manier en draai iets om of zet het ondersteboven.

Groen wordt dus in allerlei vormen toegepast. Combinaties die je niet verwacht, zoals strakke vormen samen gemixt met romantische figuren in vrolijke kleuren worden volop gebruikt. Felle kleuren worden aangevuld met wat meer heldere en vergrijsde tinten. Een voorbeeld is een ranonkel boeket (wat overigens alleen in het ranonkelseizoen verkrijgbaar is) of boeket ‘Italië’.

Harmonie

In deze tijd hebben we meer behoefte aan waarheid. Mensen zoeken naar vertrouwen en denken dit te vinden in de natuur. Alle zintuigen spelen hierbij een grote rol en men gebruikt daarom bloemen en planten die met hun geur, kleur en textuur deze zintuigen prikkelen. Ook de symbolische functie van bloemen staat centraal binnen deze bloementrend. Wat houdt dit nu precies in?

Er worden vooral bloemen en planten met een organische en symbolische vorm gebruikt, vormen die tot de verbeelding spreken. Vooral groene tinten overheersen, maar deze worden aangevuld met rustige kleuren, zoals lila, roze en geel. De gebruikte bloemen hebben vaak een bijzondere vorm, een opvallende bloeiwijze of een sterke geur. Voorbeelden die bij deze stijltrend passen zijn boeket ‘Oostenrijk’ en boeket ‘Zweden’.

 Energie

Deze laatste stijltrend geeft een heerlijk positieve energie in huis. De crisistijd is voorbij en het is tijd voor vooruitgang. De toekomst in, vol energie en daadkracht. Een fit leven is wat telt en daarbij wordt groen gezien als verstrekker van zuurstof en daarmee ook van energie. Het gaat binnen deze stijltrend om ontspannen en tegelijk om het creëren van een actieve plek. Dit wordt bereikt door fris te combineren met functioneel en krachtig.

Binnen deze trend wordt gekozen voor strakke bloemvormen in een opvallend kleurpalet. Het bladgroen is krachtig en fris en de felle bloemkleuren worden gecombineerd met vergrijsde tinten van dezelfde kleur. Boeketten die de naam ‘energise’ mogen dragen zijn bijvoorbeeld de bonte bloemenmix en boeket Frankrijk. Maar ook de zamioculcus plant past in deze trend.

 

Foto's: 365daysofflowers.com

 

 

Over Florient

Floriënt Express is de oudste online bloemenaanbieder in Nederland. Bij ons kun je eenvoudig online bloemen bestellen en laten bezorgen op ieder gewenst adres. Naast de meest prachtige boeketten, kun je ook andere leuke geschenken laten bezorgen.