Positief

Plezier

Creatief

Kleurrijk

De finishing touch op je bruiloft

De finishing touch op je bruiloft

23 Juni 2017 Door: Florient

De sfeermaker op elke bruiloft

De sfeer, uitstraling en beleving van je bruiloft wordt voor een groot deel bepaald door de bloemen. Het is dus de moeite waard om goed na te denken en aandacht te geven aan het kiezen van de bloemen voor je trouwdag. Om je op weg te helpen, hebben we een paar zaken waar je aan moet denken op een rijtje gezet.

De favorieten voor een bruiloft

Het kiezen van de juiste bloemen voor je bruiloft kan nog een hele karwei zijn. Iedereen heeft vaak wel een favoriete bloem, maar niet alle bloemen zijn het hele seizoen verkrijgbaar. Misschien moet je de datum van je bruiloft wel aanpassen op de bloem? Geen paniek! Tegenwoordig zijn heel veel bloemsoorten het hele jaar rond verkrijgbaar (zoals rozen, eustoma's en lelies) en elk seizoen heeft zo zijn pareltjes! Het belangrijkste is dan ook om te kiezen wat je mooi vindt. Qua kleur kun je helemaal los gaan, hoewel vaak de kleurtinten passend bij het seizoen gekozen worden. Typische kleuren die je terugziet tijdens de Lente zijn grasgroen, geel en blauw. Zachte kleuren zoals licht roze, crème en pasteltinten zijn ook erg populair in deze periode.

Trouwen in de Lente?

Ga je in de Lente trouwen? Dan heb je een ruime keuze aan de meest mooie, kleurrijke en zoetgeurende bloemen. Enkele lentebloemen zijn: pioenrozen, iris, narcissen, tulpen, seringen, hyacinten freesia, vergeet me nietjes en ranonkels.

Veel gebruikte bloemen op een bruiloft in de Zomer

Hoe bonter, hoe beter! De zomer kenmerkt zich door kleurrijke combinaties met imposante bloemen zoals - uiteraard - de zonnebloem.  Bloemen die veel gebruikt worden voor een Zomer bruiloft zijn lelie's, bouvardia, wax, fucshia, gardenia, delphinium en de hortensia.

 

Een bruiloft met kleuren van de Herfst

De Herfst kenmerkt zich met duidelijke kleuren, de donkere en oranje tinten zijn veel gebruikte kleuren tijdens dit seizoen. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van de bessentakjes. De amaryllis, bouvardia, hei, hortensia orchidee en eucalyptus zijn veel gebruikte bloemen.

 

Een winter wonderland met bloemen

In de winter zie je veel donkere kleuren gecombineerd met witte kleuren, voor een ‘ijskoud’ contrast. Uiteraard wordt er tijdens deze periode ook veel gebruik gemaakt van witte boeketten. Typische winterbloemen die veel gebruikt worden, zijn de anemonen, Jasmijn, sneeuwvlokjes, amaryllis en tulpen.

Bloemist voor je bruiloft kiezen

Als je een bloemist gaat zoeken die al het bloemwerk voor je bruiloft mag gaan maken, kijk dan goed naar de stijl van de bloemist. Iedere bloemist heeft min of meer een eigen stijl en deze moet wel aansluiten bij de sfeer die je wilt oproepen bij jullie bruiloft. Bekijk eens wat voorbeelden die de bloemist je kan geven, dan weet je al snel genoeg of deze bloemist bij jullie past, of niet. Natuurlijk kun je zelf ook al het bloemwerk regelen, als je creatief en handig bent.

Beeld je bruiloft in

Je hebt vast al vaak over jullie trouwdag gedroomd en over hoe die dag eruit moet zien. Welke kleuren kies je als leidraad die dag, in wat voor stijl wil je trouwen en welke sfeer wil je creëren? Schrijf al je ideeën op en maak op basis daarvan een moodboard. Zo krijg je aan de hand van plaatjes en foto’s een goed beeld van de sfeer op je trouwdag. Als je de bloemen gaat bestellen, houd je moodboard dan bij de hand, zodat je weet wat je nodig hebt, welke kleuren en hoe het eruit mag komen te zien. Weet wel dat bepaalde bloemen aan een seizoen gebonden zijn en dus niet het hele jaar door verkrijgbaar zijn.

De trouwlocatie

Welke locatie je kiest, bepaalt ook voor een groot deel wat voor bloemcreaties je nodig hebt. Als er al veel decoratie aanwezig is op de trouwlocatie, dan is het misschien al voldoende om alleen wat kleine tafelstukjes te kiezen. Of is de ruimte waar het feest plaatsvindt vrij donker, zoals vaak in een kasteel het geval is, kies dan bloemstukken die de ruimte wat lichter maken. Een voorbeeld is een bloemstuk waarin witte bloemen met felle, heldere bloemen gecombineerd worden, zoals wit en zuurstokroze. Maak ook eens foto’s als je de trouwlocatie bezoekt en houd deze bij je moodboard. Dan ontdek je al snel of het bij elkaar past, of dat je misschien een andere weg in moet slaan.

Thema bruiloft en bloemen

De laatste jaren wordt er bij bruiloften steeds vaker voor een bepaald kleurthema gekozen. Zo wordt de hele dag een mooi geheel. Door de uitnodigingen, het eten, de drankjes, de muziek én de bloemen op elkaar af te stemmen, zet je een eigen stijl neer. Wanneer je een kleurthema kiest, houd dan in ieder geval rekening met de bruidsjurk, het trouwpak en eventueel ook met de kleding van de bruidsmeisjes. Eenzelfde kleur bloemen als de kleding kan erg mooi zijn, maar vaak komt het niet tot zijn recht op foto’s. Een tegenkleur kan dan juist veel mooier en sprekender zijn.

Tips voor bloemen op je bruiloft

Voordat je de bloemstukken voor je bruiloft gaat bestellen, bedenk dan welke bloemen je zeker niet wilt en geef dit door aan de bloemist. Zo voorkom je dat je op je trouwdag voor verrassingen komt te staan. Zorg ook dat je bloemen kiest die niet te veel geuren. Vooral bij tafelstukjes kan dat bij het diner zeer hinderlijk zijn. De laatste tip is tevens de belangrijkste: geniet van de speciale dag!

Over Florient

Floriënt Express is de oudste online bloemenaanbieder in Nederland. Bij ons kun je eenvoudig online bloemen bestellen en laten bezorgen op ieder gewenst adres. Naast de meest prachtige boeketten, kun je ook andere leuke geschenken laten bezorgen.