Positief

Plezier

Creatief

Kleurrijk

Bloemen die je huis heerlijk laten geuren

Bloemen die je huis heerlijk laten geuren

9 Juni 2017 Door: Florient

Welke bloemen laten je huis heerlijk geuren?

Het is zo ontzettend fijn als je huis lekker ruikt als je thuiskomt na een lange dag. Geurende bloemen zorgen niet alleen dat je huis een lekkere reuk krijgt, ook stimuleren ze je geest in positieve zin. Vaak brengen de geuren van bepaalde bloemen mooie herinneringen naar boven. De roos wordt in veel gevallen als eerste genoemd, als het gaat om bloemen die lekker ruiken. Toch zijn er nog talloze andere bloemen die echt niet onderdoen aan de geur van rozen.

De geur van rozen

De roos noemen we toch maar als eerste; het is nu eenmaal voor veel mensen de favoriete bloem als het gaat om de reuk. Dat komt ook omdat er bij velen een bepaalde herinnering naar boven komt bij de geur van rozen. Er zijn veel verschillende soorten rozen en dat houdt ook in dat iedere roos weer anders ruikt. De sterkte van de rozengeur hangt af van het aantal rozenblaadjes. Rozen die enkelbloemig zijn, ruiken minder sterk dan rozen die meer rijen bloemblaadjes hebben, zoals bijvoorbeeld pioenrozen.

Geur van de sering

De sering is niet alleen een prachtige bloem om te zien, maar heeft ook nog eens een geweldige geur! De geur doet je denken aan de Lente, de sering bloeit dan ook in de maand mei en begin juni. De geur van de sering kan per soort verschillen, van zoet tot kruidig. Men zegt dat de geur herinneringen oproepen uit het verleden en je tot rust laat komen.

Zoete leliegeur

De lelie is een prachtige, uitgesproken bloem, die ook nog eens een fijne reuk met zich meebrengt. Tenminste, veel mensen vinden lelies lekker ruiken, maar niet iedereen houdt van de zoete geur van lelies. Sommige mensen vinden de geur van lelies te overheersend. Dit is vooral op het moment dat lelies volop in bloei zijn. Wil je de geur iets minder sterk maken, dan kun je de stampers van de lelie verwijderen. De zoete geur blijft dan nog wel bestaan, maar wordt wat minder sterk.

Geur van de orchidee

Niet iedere orchidee ruikt sterk. Dit is afhankelijk van het soort orchidee. De sterkte van de geur én de geur zelf verschillen per soort. Hoe je de orchidee vindt ruiken is, net als bij de lelie, persoonlijk. Bij zonsopgang is de geur van de orchidee het sterkst. Hoe de orchidee ruikt, is dus per orchideeënsoort verschillend, maar vaak is het te omschrijven als wat zoetig, roosachtig.

Jasmijngeur

De jasmijnplant heeft kleine, witte bloemetjes die heerlijk ruiken. Ze hebben een bedwelmende geur, die je geest kalmeert en je vrij laat voelen. De geur geeft je dus een optimistisch gevoel en werkt daarnaast ook stimulerend. Met een boeket bloemen met jasmijn erin, haal je een vaas vol positieve energie in huis!

 

Het mag wel duidelijk zijn, dat het per persoon verschillend is of de geur van een bepaalde bloemsoort in de smaak valt, of niet. Steek gewoon je neus eens in verschillende bloemsoorten, dan zul je al snel jouw favoriete geurtjes ontdekken. Er zijn nog zoveel meer heerlijk geurende bloemen te vinden! En heb je dan jouw lievelingsgeuren gevonden in bepaalde bloemen, schrijf de bloemsoort dan op, dan kun je heel eenvoudig de juiste bos bloemen online bestellen en laten bezorgen. Zo ben je altijd voorzien van een heerlijk geurend huis.

Over Florient

Floriënt Express is de oudste online bloemenaanbieder in Nederland. Bij ons kun je eenvoudig online bloemen bestellen en laten bezorgen op ieder gewenst adres. Naast de meest prachtige boeketten, kun je ook andere leuke geschenken laten bezorgen.