Positief

Plezier

Creatief

Kleurrijk

Duurzaamheid

Verbloemen heeft een duidelijk standpunt over duurzaamheid. Bij duurzaam ondernemen gaat het om de balans tussen de 3 p’s: ‘people’, ‘planet’ en ‘profit’. Dat wil zeggen dat we verantwoord omgaan met onze producten, milieu en mensen. Voor de productie van onze boeketten betekent dat het volgende:

1. De bloemen worden op de snelste manier van de kweker naar de consument gebracht. Want des te korter de keten van het proces, des te beter de kwaliteit van de bloemen en hoe milieuvriendelijker het is.

2. Onze inkopers kopen bij voorkeur bloemen die MPS-A, FFP (Fair Flowers, Fair Plants) gecertificeerd zijn. Daarnaast wordt de inkoop van gecertificeerde kwekers apart geadministreerd.

3. Als bedrijf Verbloemen zijn we zelf ook aangesloten bij Fair Flowers, Fair Plants.

4. De verpakkingsmaterialen die we gebruiken om onze producten in te versturen zijn zo veel mogelijk geproduceerd uit gebruikte en/of milieuvriendelijke materialen. Daarnaast zijn alle Verbloemen verpakkingsmaterialen recyclebaar.

5. In onze binderij wordt volgens de strengste normen met betrekking tot duurzaamheid geproduceerd. Onnodig watergebruik wordt bijvoorbeeld tegengegaan en restafval wordt onder bepaalde voorwaarden verwerkt.

6. De Verbloemen boeketten worden uitsluitend door gecertifieerd personeel gebonden, conform Nederlande CAO.

7. Het gebruik van plastic hoezen om de boeketten wordt vermeden. Er wordt enkel en alleen gewerkt met natuurlijke materialen zoals papier en textiel.

8. De verpakkingen worden opgezet door werknemers van sociale werkvoorziening bedrijven. Deze bedrijven helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan.

9. Het footprint boeket: twee boeketten waarvan de footprint is berekend, waarmee de mate van duurzaamheid duidelijk wordt. Lees hier meer over het footprint boeket.

Juist omdat we precies weten van welke kweker we onze bloemen ontvangen, kunnen we garanderen dat de producten ‘zo groen mogelijk’ zijn. We proberen in al onze processen zoveel mogelijk een wereldwijde ketenregie toe te passen.

 

Benefits of Nature

Als partner van Benefits of Nature zit Verbloemen bij een netwerk van vooruitstrevende partijen in de tuinbouwsector. Als bedrijf proberen we ons constant te ontwikkelen op het gebied van samenwerking, innovatie en duurzaamheid. Benefits of Nature is een organisatie die in de tuibouwsector de duurzaamheid van het gehele productieproces meet, verbetert en innoveert. De doel van deze organisatie is de woon- en leefomgeving mooier, gezonder en aantrekkelijker te maken door te streven naar gezonde, eerlijke en duurzame planten en bloemen.

Fair Flowers, Fair Plants

Verbloemen heeft het Fair Flowers, Fair Plants label. Dat wil zeggen dat al onze producten op een verantwoordelijke manier geteeld zijn. Fair Flowers, Fair Plants is een keurmerk die alleen gevoerd mogen worden door bedrijven die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van milieu en personeel (zoals hygiëne, arbeidsomstandigheden en veiligheid). Door het Fair Flowers, Fair Plants label weet u als consument of het product op een eerlijke manier tot stand is gekomen.

 

Naast dat we proberen zoveel mogelijk samen te werken met duurzame organisaties en bedrijven proberen we ook op andere manieren maatschappelijk verantwoord te ondernemen. We zijn constant op zoek naar duurzame oplossingen. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met Tring Tring, waardoor we onze boeketten in grote steden kunnen leveren per fiets.

Juist omdat we precies weten van welke kweker we onze bloemen ontvangen, kunnen we garanderen dat de producten ‘zo groen mogelijk’ zijn. We proberen in al onze processen zoveel mogelijk een wereldwijde ketenregie toe te passen.